ATTENTION ATTENTION

Stel je voor hoe een balorkest zou klinken dat houdt van popsongs en crooners…

Wat begon met de zoldervondst van een old skool tape recorder en enkele opnames van een anoniem strijkersensemble, mondde uit in Attention Attention. De band uit Koksijde brengt een vintage sound die soms doet denken aan Alex Turner en Roy Orbison.

Jaren hebben ze gesleuteld aan een EP die op 12 mei 2023 zowel digitaal als op vinyl verscheen onder het eigen label ‘Ernest Records’. Die EP draagt dezelfde titel als de eerste single die uitkwam op 15 maart 2023: The Beach Stays The Same. Met die song brengt de band een eerbetoon aan jeugdvrienden die er niet meer zijn. Zoekend naar een beeld dat pakweg 20 jaar geleden hetzelfde was als vandaag, vonden ze het heel dichtbij: aan de zee.

In de band spelen leden van o.a. Gesman, Just as June & Zinger (winnaar De Nieuwe Lichting van Studio Brussel & De Beloften). 

De EP ‘The Beach Stays The Same’ werd opgenomen met Jille Waegebaert achter de knoppen (live mixer Tourist LeMC, Noémie Wolfs, Orkesta Mendoza, Zinger, …) in de Kortrijkse North Garden Studio’s van Filip Tanghe (live mixer Balthazar). De strijkersarrangementen werden door Cordette Quartet ingespeeld (met o.a. Patricia Vanneste van Sohnarr). Karel De Backer zorgde voor de mastering (werkte eerder al samen met o.a. Stef Kamil Karlens & Eefje de Visser).

(foto: © Marijn Achten (photographer) & Biem D’hondt (assistant photographer))

Kaarten: 11 euro / 7 euro voor leden van TOON en jongeren -12 jaarKaarten te verkrijgen aan de ingang, of reserveren via info@toonvzw.be